Låt en fotograf i Linköping fånga magin i ditt liv

23 mars 2021 mikael_barani

Det finns bilder som lever med oss genom hela livet. Händelser som vi för alltid bär med oss i våra hjärtan. För vem minns inte den första kyssen, eller den där gången som du gjorde bort dig rejält, eller när dina barn föddes? Dessa stunder är stora stunder som etsar sig fast under våra ögonlock och som vi kan återkalla när vi vill.

En konstnärs öga

Samtidigt finns det händelser som vi kanske önskar att vi hade anlitat en fotograf i Linköping för att fånga. Stunder i livet då vi önskar att någon hade varit med och dokumenterat med ett utifrånperspektiv. Ett betraktande öga som kunde fånga de där händelserna som de flesta av oss känner i hjärtat mer än uppfattar med synen.

För det är detta som är det magiska med en riktigt bra fotograf. Denna fångar inte bara det som faktiskt händer på det rent visuella planet, utan även känslorna som utspelar sig under ytan och mellan människorna. Denna osynliga värld där kommunikationen sker med sublima ansiktsuttryck, ordlösa utbyten och i form av energier.

Det är en riktig gåva att ha öga för detta, speciellt i stundens hetta då allting ska fångas på ett mer dokumenterade plan.

Kanske har vi tappat uppskattningen för detta i den moderna världen där mobiltelefoner är var mans gods. Det är lätt att tro att man är en mästerfotograf för att man trycker på skärmen och sedan lägger på ett filter. Inte för att det är något fel i det. Det kan komma fram helt fantastiska bilder från ett oskolat sinne.

Dock finns det mer bakom att verkligen forma en känsla än att bara applicera ett filter på ett ansikte. Det handlar om att kunna uppfatta subtila nyanser och att kunna locka fram vissa sidor hos människor även när vardagen snurrar runt i tankarna på dem.

Fler nyheter